Πέμπτη, 17/08/2017

IDEA_LOGO

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα10
mod_vvisit_counterΕχθές5
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα60
mod_vvisit_counterΠερασμένη εβδομάδα136
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα296
mod_vvisit_counterΠερασμένο μήνα1047
mod_vvisit_counterΌλες τις ημέρες174859
biblio1
Η ταινία της εβδομάδας
cinema
Theater
Home Δ. Διαμερίσματα Δ.Δ Πεδινού
 

Ερχόμενη στο δήμο Αετού το Πεδινό είναι το πρώτο δημοτικό διαμέρισμα που μας καλοσωρίζει .Χωριό και αυτό αγροτικό και κτηνοτροφικό,που σήμερα δεν ξεπερνά τους 300 μόνιμους κατοίκους. Γιορτάζει τον προστάτη του Αγιο Δημήτριο στης 26 οκτωβρίου με λειτουργία και περιφορά της εικόνας . Κατά την δειάρκεια του πανηγυριού τα καφενεία διοργανώνουν γλέντια με παραδοσιακή και λαικη μουσική. Στο Πεδινό λειτουργούν το δημοτικό σχολείο καθώς και ο παιδικός σταθμός.
Στους πρόποδες του όρους Βερνου οι πεδινιωτες αγρότες καλλιεργούν τα περίφημα αμπέλεια τους. Οι ποικιλία σταφυλιού ξινόμαυρο θεωρείτε από πολλούς ως η καλύτερη για την περιοχή αφού χαρακτηρίζεται από το ξηρό κλίμα που την ευνοεί. Τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο το χωριό (βράζει) στην κυριολεξία αφού αυτή την εποχή ξεκινάει το βράσιμο του τσίπουρου. Η διαδικασία είναι μια ιεροτελεστία, από την στιγμή που τα στάφυλα θα μπουν στο καζάνι, ξεκινάει και η παραγωγή του τσίπουρου Η παράδοση θέλει τον παραγωγό της ημέρας να καλεί την παρέα του κανοντάς το τραπέζι με τσίπουρο και κρασί φετεινής Παραγωγής.
Αν ο δρόμος κατά τους μήνες αυτούς σας φέρει στο πεδινό μην διστάσετε να σταματήσετε και να συμμετέχεται και εσείς σε αυτήν την γιορτή οι κάτοικοί του πεδινού είναι τόσο φιλόξενει που η εμπειρεία αυτή θα σας μείνει αξέχαστη.

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!