Πέμπτη, 17/08/2017

IDEA_LOGO

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα15
mod_vvisit_counterΕχθές5
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα65
mod_vvisit_counterΠερασμένη εβδομάδα136
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα301
mod_vvisit_counterΠερασμένο μήνα1047
mod_vvisit_counterΌλες τις ημέρες174864
biblio1
Η ταινία της εβδομάδας
cinema
Theater
Home Δ. Διαμερίσματα Δ.Δ Αετού
 

Το δ.δ Αετού είναι χτισμένο στους πρόποδες του Βέρνου και χρονολογείται εκεί εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια.Είναι το μεγαλύτερο στον δήμο με οχτακόσιους πενήντα εφτά (857) κατοίκους που η κύρια ασχολία τους είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Το 1998 με τον νόμο Καποδίστρια ο Αετός γίνεται η πρωτεύουσα του δήμου. Εδώ λειτουργούν και το γυμνάσιο της περιοχής αλλά και το εξατάξιο δημοτικό σχολείο τα οποία συγκετρώνουν παιδιά από όλα σχεδόν τα δημοτικά διαμερίσματα. Οι δύο βυζαντινές εκκλησίες που βρίσκονται στο χωριό του Αγίου Γεωργίου χτισμένη το 1836 αλλά και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ 1892 με τοιχογραφίες γνωστών αγιογράφων της περιοχής είναι από τους χώρους που αξίζει να δείτε κατά την επίσκεψη σας στον Αετό.
Στις οχτώ Νοεμβρίου το χωριό γιορτάζει τον προστάτη του Αρχάγγελο Μιχαήλ με πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ο Πολιτιστικός σύλλογος διοργανώνει και την περίφημη γιορτή πιπεριάς με μεζέδες φτιαγμένους αποκλειστικά από πιπεριές χορευτικά αλλά και πλούσιο λαικό γλέντι. Τα Ιουλιανά είναι έθιμο που διατηρείτε από την εποχή της τουρκοκρατίας και συμβολίζει την αγορά του κάμπου από τους τούρκους. Ο αθλητικός Σύλλογος δραστηροποιήτε με ομάδα ποδοσφαίρου ακαδημία ποδοσφαίρου γήπεδα 5χ5 γηπεδα τένις και το κλειστό γυμναστήριο χωριτικότητας
Χιλίων θέσεων ένα πραγματικό στολίδι. Το οργανωμένο ΚΑΠΗ συμβάλει στην ψυχαγωγία της τρίτης ηλικίας διοργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις καθώς και εκδρομές. Στον Αετό βρίσκεται το κέντρο ενημέρωσης του Αρκτούρου που δημιουργείθηκε το 1993. Είναι ένας σύγχρονος μουσειακός χώρος για την μετάδοση μυνημάτων και ένα δυναμικό εργαλείο ευαισθητοποίησης του κοινού,Επίσης εκεί βρίσκεται πλήρεις εξοπλισμένος ο κτηνιατρικός σταθμός περίθαλψης ειδών άγριας πανίδας. Η διαμονή σας στον Αετό μπορεί να γίνει σε ξενώνες και αρχοντικά σπίτια αναπαλαιωμένα αλλά και στο ξενοδοχείο του χωριού. Οι ταβέρνες του Αετού παραδοσιακές με τοπικές συνταγές και ντόπια κρεατικά τσίπουρα αλλά και κρασιά που σίγουρα θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς καλοφαγάδες.

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!