Πέμπτη, 17/08/2017

IDEA_LOGO

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα28
mod_vvisit_counterΕχθές5
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα78
mod_vvisit_counterΠερασμένη εβδομάδα136
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα314
mod_vvisit_counterΠερασμένο μήνα1047
mod_vvisit_counterΌλες τις ημέρες174877
biblio1
Η ταινία της εβδομάδας
cinema
Theater
Home Δ. Διαμερίσματα Δ.Δ Αναργύρων
 

To δ.δ Αναργύρων βρίσκεται στο νότιο άκρο του δήμου Αετού. Ο πληθυσμός του χωριού σήμερα είναι εφτακόσιοι είκοσι τέσσερις (724) κάτοικοι ενώ μέχρι και λίγες δεκαετίες πριν ξεπερνούσε τους χίλιους πεντακόσιους (1500). Η κύρια ασχολία είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία . Από το 1978 όμως που άρχισε η κατασκευή του Ατμοηλεκτρικού σταθμού καθώς και ενός από τα μεγαλύτερα ορυχεία εξόρυξης λιγνίτη που βρίσκεται δίπλα στο δημοτικό διαμέρισμα έφεραν πολλούς κατοίκους να εργάζονται σε αυτά..
Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος, ιδιαίτερα μετά την ανακαίνιση του Πνευματικού πολιτιστικού Κέντρου, συμβάλει τα μέγιστα στην ψυχαγωγία των κατοίκων , ενώ διοργανώνει και όλες τις εκδηλώσεις κατά την διάρκεια του παραδοσιακού πανηγυριού στην γιορτή των Αγίων Αναργύρων.
Το αθλητικό κέντρο είναι ο χώρος άθλησης των κατοίκων και η ΔΟΞΑ η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού www.asdoxa.gr.
Στο δημοτικό διαμέρισμα των Αναργύρων βρίσκεται και η Λίμνη Χειμαδίτιδα.. Λίμνη ρηχή με το μέσο βάθος της να μην ξεπερνά το ένα μέτρο.Εχει ξεκινήσει η διαδικασία ανύψωσης της λίμνης που θα ανεβάσει την στάθμη της κατά ένα μέτρο.Στις όχθες της, ανασκαφές αρχαιολόγων έφεραν στο φως παραλίμνιο οικισμό από την εποχή του χαλκού.
Στην Χειμαδίτιδα ζουν σπάνια είδη πουλιών, από τα οποία 100 είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Αξίζει να αναφερθεί ότι εδώ αναπαράγεται, με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στην Ελλάδα, η βαλτόπαπια με εξήντα ζευγάρια, η οποία είναι παγκόσμιο απειλούμενο είδος.Ακόμη στην λίμνη φιλοξενούνται 12 είδη θηλαστικών, 7 ερπετών, 7 είδη αμφίβιων και ψαριών.Το κέντρο πληροφόρησης για την λίμνη Χειμαδίτιδα προβλέπει παρατηρητήριο πουλιών και πλήρη ενημέρωση για την χλωρίδα και πανίδα της λίμνης.

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!