Πέμπτη, 17/08/2017

IDEA_LOGO

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα7
mod_vvisit_counterΕχθές5
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα57
mod_vvisit_counterΠερασμένη εβδομάδα136
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα293
mod_vvisit_counterΠερασμένο μήνα1047
mod_vvisit_counterΌλες τις ημέρες174856
biblio1
Η ταινία της εβδομάδας
cinema
Theater
Home Δ. Διαμερίσματα Δ.Δ Βαλτονερων
 

Το Βαλτόνερο είναι το μοναδικό χωριό που είναι στο κέντρο του μικρού κάμπου του δήμου.Οι κάτοικοι στην πλειοψηφία τους πρόσφυγες από τον πόντο έφθασαν εδώ και δημιούργησαν το μικρό αυτό χωριό μέσα σε αντίοξες συνθήκες καθώς η περιοχή ήταν βάλτος. Με την αποξήρανση του όμως το 1958 δημιουργήθεικαν Γόνιμες εκτάσεις για καλλιέργειες .Χωριό λοιπόν αγροτικό αλλά και κτηνοτροφικό σήμερα το βαλτόνερο δεν ξεπερνά τους 200 μόνιμους κατοίκους . Η "πρόοδος" είναι ο πολιτιστικός Σύλλογος που ιδρύθηκε το 1981 και η «Θύελλα» Το αθλητικό σωματείο του χωριού.
Η Πανέμορφη Εκκλησία του χωριού είναι αφιερωμένη στους Αγιούς Κωνσταντίνο και Ελένη οι οποίοι γιορτάζονται στις 21 Μαίου με λαμπρό πανηγύρι. Αξίζει να αναφερθούμε στην καμπάνα του χωριού την οποία παλαιοί βαλτονερίτες την έφεραν από την γη του πόντου το 1922 καθώς ηταν επιστρωμένη με φύλλα χρυσού και ο ήχος της ηταν πολύ δυνατός αλλα και πολύ μελωδικός.
Από το 2003 ένα παιδί του χωριού με πολύ μεγάλη δύναμη και θεληση η Δήμητρα Κουτσουρίδου κατάφερε και μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες συγκεντρώνοντας 8514 ξύστρες η οποίες βρίσκονται και εκτίθονται στο δημοτικό σχολείο Βαλτονέρων. Ωρες λειτουργίας της εκθεσης 10π.μ εώς 13μ.μ και 17π.μ εώς και20μ.μ.

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!