Πέμπτη, 17/08/2017

IDEA_LOGO

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1
mod_vvisit_counterΕχθές5
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα51
mod_vvisit_counterΠερασμένη εβδομάδα136
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα287
mod_vvisit_counterΠερασμένο μήνα1047
mod_vvisit_counterΌλες τις ημέρες174850
biblio1
Η ταινία της εβδομάδας
cinema
Theater
Home Δ. Διαμερίσματα Δ.Δ Λιμνοχωρίου
 

Το Λιμνοχώρι βρίσκεται στις όχθες της υπέροχης λίμνης Ζάζαρης. Χωριό αγροτικό και κτηνοτροφικό . Κατοικείτε από την περίοδο της τουρκοκρατίας, αυτό αλώστε μαρτυρεί και το τζαμί στο κέντρο του χωριού μέχρι και την δεκαετία του 50. Με την ανταλλαγή πληθυσμού το χίλια εννιακόσια είκοσι δύο (1922) στο χωριό εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από τον Πόντο. Σήμερα οι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους διακόσιους τριάντα (230).
Στο Λιμνοχώρι δραστηριοποιείτε ο Πολιτιστικός Σύλλογος με έντονη παρουσία στην γιορτή του χωριού, τον δεκαπενταύγουστο, με εκδηλώσεις στις όχθες της λίμνης. Η λίμνη Ζάζαρη βρίσκεται σε υψόμετρο 602 μέτρα και έχει εμβαδόν δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η λίμνη προσφέρεται για εναλλακτικές δραστηριότητες όπως κανό, ιππασία, βαρκάδα, ψάρεμα, ποδήλατο βουνού, αλλά και περιηγητικές διαδρομές. Η πρώτη διαδρομή οδηγεί μέσω χωματόδρομου στην λίμνη Χειμαδίτιδα και μέσα από μια φανταστική διαδρομή ανάμεσα από τις δύο λίμνες και σε δασώδεις περιοχή καταλήγει στο χωριό Βαρικό. Η δεύτερη περνάει από τα ιαματικά λουτρά «Μπάνια» και περνώντας τα χωριά Αετός , Αγραπιδιά , Σκλήθρο καταλήγει στο Νυμφαίο. Απέναντι από το δημοτικό διαμέρισμα σε μια πανοραμική τοποθεσία βρίσκονται τα ιαματικά λουτρά «Μπάνια» όπου διασώζεται πισίνα πριν από τα χρόνια της τουρκοκρατίας.
Τα καφενεία που υπάρχουν στο Λιμνοχώρι λειτουργούν όλη την ημέρα ενώ στις όχθες της λίμνης βρίσκεται και ο ξενώνας Ζάζαρη.

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!